لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:112
فهرست مطالب
- مرور اصطلاحات ، مفاهیم و تعاریف تغذیه .
- آشنایی با دستگاه گوارش ، اعمال ،&zwnj ترشحات و حرکات آن .
- بررسی رابطه&zwnj ی کربوهیدراتها ، چربی&zwnj ها و پروتئین&zwnj ها با فعالیت&zwnj های مختلف ورزشی
- بررسی رابطه مصرف آب و الکترولیت&zwnj ها با فعالیت&zwnj های ورزشی
- بررسی رابطه مواد معدنی و ویتامین&zwnj ها با فعالیت&zwnj های ورزشی
- بررسی رابطه تغذیه با نوع و مدت با فعالیت&zwnj های ورزشی
- بررسی رابطه میزان مصرف غذا و تأمین کالری با نوع و مدت فعالیت&zwnj های ورزشی
- آشنایی با برنامه&zwnj های غذایی ورزشکاران در رشته&zwnj های مختلف ورزشی
- بررسی نظریه&zwnj ها و یافته&zwnj های مربوط به تغذیه&zwnj ی ورزشکاران
اصطلاحات ، تعاریف و مفاهیم:&zwnj
1- کالری و کیلوکالری:&zwnj مقدار انرژی حرارتی که یک گرم آب را یک درجه سانتی&zwnj گراد بالا برد .
مقدار حرارتی که یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتی&zwnj گراد افزایش دهد.
2- متابولیسم: سوخت و ساز
3- متالولیسم پایه:&zwnj حداقل انرژی برای زنده بودن که صرف اعمال حیاتی فرد می&zwnj شود . مثل :&zwnj قلب ،&zwnj اعصاب و معده
4- نسبت تعادل تنفسی:
5- هیدرولیز:&zwnj واکنشی که در آن یک ماده توسط آب شکسته و به مولکول ساده&zwnj تری تبدیل &zwnj گردد .
6- PH: غلظت یون هیدروژن در مایعات بدن PH بالای 7 قلیایی ، پایین 7 اسیدی و 7 خنثی .
7- تامپون (بافر): هر ماده&zwnj ای که از تغییرات سریع یون هیدروژن (PH ) جلوگیری کند .
8- الکترولیت&zwnj ها: یون&zwnj های با بارهای مثبت و منفی که در بدن ایجاد فشار اسمزی کنند و یا پیام&zwnj های عصبی را ارسال کنند .
9- یونیزه: تبدیل یک ماده به مواد تشکیل دهنده خودش .
10- انتشار ماده: جابجایی مواد بدون صرف انرژی
11- انتقال فعال:
12- انتشار تسهیل&zwnj شده: همان انتشار ساده است ولی یک ماده کمکی دارد . مثل انسولین که به قند کمک می&zwnj کند به داخل سلول انتقال یابد .
13- اسمز و فشار اسمزی:
14- واکنش&zwnj های آنابولیکی:&zwnj
15- واکنش&zwnj های کاتابولیکی:
16- تعریف علم تغذیه(Nutrition): علمی که کمک می&zwnj کند مواد غذایی را بهتر بشناسیم ،&zwnj نیازها را بهتر برآورده کنیم تا به حد اعلای سلامتی برسیم .
17- غذا(Food) و ماده غذایی(Nutrient): آب غذا و ماده غذایی&zwnj اش یک شکل دارد .
18- جیره غذایی: به آنچه که فرد ظرف 24 ساعت مصرف می&zwnj کند که به شغل ، میزان فعالیت ، جثه ، وضعیت و محیط فرد بستگی دارد .
19- مواد سازنده غذا و نقش کلی آن&zwnj ها در بدن:
منبع انرژی
تنظیم اعمال بدن
رشد و ترمیم بافت&zwnj ها
کربوهیدراتها
پروتئین&zwnj ها
پروتئین&zwnj ها
چربی&zwnj ها
مواد معدنی
مواد معدنی
پروتئین&zwnj ها
ویتامین&zwnj ها
ویتامین ها
آب
آب
20- مواد غذایی ضروری:
- کربوهیدراتها :&zwnj گلوکز
- چربیها : اسید لینولئیک ،&zwnj اسید لینولنیک
- پروتئین&zwnj ها:&zwnj اسید آمینه&zwnj های لوسین ،&zwnj ایزولوسین ، لیزین ،&zwnj والین ،&zwnj متیونین ، فنیل آنالین ،&zwnj تره اونین ،&zwnj تریپتوفان و (میستیدین و آرژینین فقط برای نوزادان)&zwnj
- مواد معدنی : کلسیم ، فسفر ،&zwnj سدیم ،&zwnj پتاسیم ، گوگرد ، کلر ، میزیم ،&zwnj منگنز ، آهن ، مس ، روی ،&zwnj ید ، کبالت ، مولیبدنیم ، سلنیوم ،&zwnj فلور و کرم
- ویتامین&zwnj ها: C , K , E , D , A , B1 ( تیامین) ، B6 (پریدوکسین) ، B2 (ریبوفلاوین) ، بیوتید ،&zwnj B12 (کوبالامین) ،&zwnj نیکوتین آمید ،&zwnj اسید فولیک و اسید نپتونیک .
- مایعات: آب
21- انواع غذاها از سه منشأ: گیاهی ، حیوانی و معدنی
- غذاهایی که پروتئین بیشتری دارند . مانند : گوشت&zwnj ها ، تخم پرندگان ، حبوبات و ...
- غذاهایی که چربی بیشتری دارند . مانند : روغن&zwnj های گیاهی و حیوانی ، گوشت&zwnj ها ، تنقلات و ...
- غذاهایی که کربوهیدرات بیشتری دارند . مانند : غلات ، برنج ، ذرت ، سیب&zwnj زمینی ، ماکارونی و خوردنی های شیرین و ...
- غذاهایی که مواد معدنی بیشتری دارند . مانند : شیر و فرآورده&zwnj های آن .
- غذاهایی که ویتامین&zwnj های محلول در آب و سلولز بیشتری دارند . مانند : میوه&zwnj ها و سبزیجات و ...
- غذاهایی که آب بیشتری دارند . مانند : چای ، قهوه ، آب&zwnj میوه&zwnj ها ، نوشابه&zwnj ها و ...
22- میزان انرژی زایی مواد غذایی:
کربوهیدرات&zwnj ها 4 کیلوکالری به ازای هر گرم
پروتئین&zwnj ها 4 کیلوکالری به ازای هر گرم
چربی&zwnj ها 9 کیلوکالری به ازای هر گرم
دستگاه گوارش(Digestive system)
- گوارش: تغییر شکل غذا به طوری که قابل جذب شدن به خون شود .
- هدف و عمل اصلی دستگاه گوارش:&zwnj هضم ، جذب مواد غذایی ، تأمین آب و الکترولیت&zwnj ها و حرکت دادن غذا با سرعت مناسب
- اجزای دستگاه گوارش: دهان (دندان&zwnj ها و غدد بزاقی) مری ، معدی ، لوزالمعده ، کبد (کیسه&zwnj ی صفرا) روده&zwnj ی باریک (دودنوم ،&zwnj ژژونوم و ایلئوم) و روده&zwnj ی بزرگ (کولون صعودی ،&zwnj افقی ، نزولی و قوسی شکل)
ترشحات دستگاه گوارش:
- ترشح بزاق: سه جفت غده&zwnj ی زیر زبانی ، زیرفکی و بناگوشی
نقش بزاق:
- آماده سازی لقمه برای بلع و هضم
- کمک به حس مزه و طعم غذا
- کمک به هضم نشاسته
- کمک به بهداشت دهان و دندان&zwnj ها
- شستن مواد بدمزه از محیط دهان
لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-106007-%d8%ac%d8%b2%d9%88%d9%87-%d8%aa%d8%ba%d8%b0%d9%8a%d9%87-%d9%88-%d9%88%d8%b1%d8%b2%d8%b4/
- ۹۵/۰۶/۲۹