بهترین دانلود 20

  • ۰
  • ۰

جزوه تغذیه و ورزش

جزوه

لینک *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه:112

فهرست مطالب

  • مرور اصطلاحات ، مفاهیم و تعاریف تغذیه .
  • آشنایی با دستگاه گوارش ، اعمال ،&zwnj ترشحات و حرکات آن .
  • بررسی رابطه&zwnj ی کربوهیدراتها ، چربی&zwnj ها و پروتئین&zwnj ها با فعالیت&zwnj های مختلف ورزشی
  • بررسی رابطه مصرف آب و الکترولیت&zwnj ها با فعالیت&zwnj های ورزشی
  • بررسی رابطه مواد معدنی و ویتامین&zwnj ها با فعالیت&zwnj های ورزشی
  • بررسی رابطه تغذیه با نوع و مدت با فعالیت&zwnj های ورزشی
  • بررسی رابطه میزان مصرف غذا و تأمین کالری با نوع و مدت فعالیت&zwnj های ورزشی
  • آشنایی با برنامه&zwnj های غذایی ورزشکاران در رشته&zwnj های مختلف ورزشی
  • بررسی نظریه&zwnj ها و یافته&zwnj های مربوط به تغذیه&zwnj ی ورزشکاران

اصطلاحات ، تعاریف و مفاهیم:&zwnj

1- کالری و کیلوکالری:&zwnj مقدار انرژی حرارتی که یک گرم آب را یک درجه سانتی&zwnj گراد بالا برد .

مقدار حرارتی که یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتی&zwnj گراد افزایش دهد.

2- متابولیسم: سوخت و ساز

3- متالولیسم پایه:&zwnj حداقل انرژی برای زنده بودن که صرف اعمال حیاتی فرد می&zwnj شود . مثل :&zwnj قلب ،&zwnj اعصاب و معده

4- نسبت تعادل تنفسی:

5- هیدرولیز:&zwnj واکنشی که در آن یک ماده توسط آب شکسته و به مولکول ساده&zwnj تری تبدیل &zwnj گردد .

6- PH: غلظت یون هیدروژن در مایعات بدن PH بالای 7 قلیایی ، پایین 7 اسیدی و 7 خنثی .

7- تامپون (بافر): هر ماده&zwnj ای که از تغییرات سریع یون هیدروژن (PH ) جلوگیری کند .

8- الکترولیت&zwnj ها: یون&zwnj های با بارهای مثبت و منفی که در بدن ایجاد فشار اسمزی کنند و یا پیام&zwnj های عصبی را ارسال کنند .

9- یونیزه: تبدیل یک ماده به مواد تشکیل دهنده خودش .

10- انتشار ماده: جابجایی مواد بدون صرف انرژی

11- انتقال فعال:

12- انتشار تسهیل&zwnj شده: همان انتشار ساده است ولی یک ماده کمکی دارد . مثل انسولین که به قند کمک می&zwnj کند به داخل سلول انتقال یابد .

13- اسمز و فشار اسمزی:

14- واکنش&zwnj های آنابولیکی:&zwnj

15- واکنش&zwnj های کاتابولیکی:

16- تعریف علم تغذیه(Nutrition): علمی که کمک می&zwnj کند مواد غذایی را بهتر بشناسیم ،&zwnj نیازها را بهتر برآورده کنیم تا به حد اعلای سلامتی برسیم .

17- غذا(Food) و ماده غذایی(Nutrient): آب غذا و ماده غذایی&zwnj اش یک شکل دارد .

18- جیره غذایی: به آنچه که فرد ظرف 24 ساعت مصرف می&zwnj کند که به شغل ، میزان فعالیت ، جثه ، وضعیت و محیط فرد بستگی دارد .

19- مواد سازنده غذا و نقش کلی آن&zwnj ها در بدن:

منبع انرژی

تنظیم اعمال بدن

رشد و ترمیم بافت&zwnj ها

کربوهیدراتها

پروتئین&zwnj ها

پروتئین&zwnj ها

چربی&zwnj ها

مواد معدنی

مواد معدنی

پروتئین&zwnj ها

ویتامین&zwnj ها

ویتامین ها

آب

آب

20- مواد غذایی ضروری:

- کربوهیدراتها :&zwnj گلوکز

- چربیها : اسید لینولئیک ،&zwnj اسید لینولنیک

- پروتئین&zwnj ها:&zwnj اسید آمینه&zwnj های لوسین ،&zwnj ایزولوسین ، لیزین ،&zwnj والین ،&zwnj متیونین ، فنیل آنالین ،&zwnj تره اونین ،&zwnj تریپتوفان و (میستیدین و آرژینین فقط برای نوزادان)&zwnj

- مواد معدنی : کلسیم ، فسفر ،&zwnj سدیم ،&zwnj پتاسیم ، گوگرد ، کلر ، میزیم ،&zwnj منگنز ، آهن ، مس ، روی ،&zwnj ید ، کبالت ، مولیبدنیم ، سلنیوم ،&zwnj فلور و کرم

- ویتامین&zwnj ها: C , K , E , D , A , B1 ( تیامین) ، B6 (پریدوکسین) ، B2 (ریبوفلاوین) ، بیوتید ،&zwnj B12 (کوبالامین) ،&zwnj نیکوتین آمید ،&zwnj اسید فولیک و اسید نپتونیک .

- مایعات: آب

21- انواع غذاها از سه منشأ: گیاهی ، حیوانی و معدنی

- غذاهایی که پروتئین بیشتری دارند . مانند : گوشت&zwnj ها ، تخم پرندگان ، حبوبات و ...

- غذاهایی که چربی بیشتری دارند . مانند : روغن&zwnj های گیاهی و حیوانی ، گوشت&zwnj ها ، تنقلات و ...

- غذاهایی که کربوهیدرات بیشتری دارند . مانند : غلات ، برنج ، ذرت ، سیب&zwnj زمینی ، ماکارونی و خوردنی های شیرین و ...

- غذاهایی که مواد معدنی بیشتری دارند . مانند : شیر و فرآورده&zwnj های آن .

- غذاهایی که ویتامین&zwnj های محلول در آب و سلولز بیشتری دارند . مانند : میوه&zwnj ها و سبزیجات و ...

- غذاهایی که آب بیشتری دارند . مانند : چای ، قهوه ، آب&zwnj میوه&zwnj ها ، نوشابه&zwnj ها و ...

22- میزان انرژی زایی مواد غذایی:

کربوهیدرات&zwnj ها 4 کیلوکالری به ازای هر گرم

پروتئین&zwnj ها 4 کیلوکالری به ازای هر گرم

چربی&zwnj ها 9 کیلوکالری به ازای هر گرم

دستگاه گوارش(Digestive system)

  • گوارش: تغییر شکل غذا به طوری که قابل جذب شدن به خون شود .
  • هدف و عمل اصلی دستگاه گوارش:&zwnj هضم ، جذب مواد غذایی ، تأمین آب و الکترولیت&zwnj ها و حرکت دادن غذا با سرعت مناسب
  • اجزای دستگاه گوارش: دهان (دندان&zwnj ها و غدد بزاقی) مری ، معدی ، لوزالمعده ، کبد (کیسه&zwnj ی صفرا) روده&zwnj ی باریک (دودنوم ،&zwnj ژژونوم و ایلئوم) و روده&zwnj ی بزرگ (کولون صعودی ،&zwnj افقی ، نزولی و قوسی شکل)

ترشحات دستگاه گوارش:

  • ترشح بزاق: سه جفت غده&zwnj ی زیر زبانی ، زیرفکی و بناگوشی

نقش بزاق:

  • آماده سازی لقمه برای بلع و هضم
  • کمک به حس مزه و طعم غذا
  • کمک به هضم نشاسته
  • کمک به بهداشت دهان و دندان&zwnj ها
  • شستن مواد بدمزه از محیط دهان



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-106007-%d8%ac%d8%b2%d9%88%d9%87-%d8%aa%d8%ba%d8%b0%d9%8a%d9%87-%d9%88-%d9%88%d8%b1%d8%b2%d8%b4/
  • ۹۵/۰۶/۲۹
  • saeed makani

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی